Skip to main content

Όλοι οι «δράκοι» του Τραμπ – Ο Τρίτος Παγκόσμιος, και το «τέλος» της… μπριζόλας και των παράθυρων

REUTERS/David Muse

Υπό το άγχος των τελευταίων εβδομάδων της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ γίνεται με κάποιο τρόπο όλο και  πιο παρανοϊκός

Ποτέ άλλοτε οι μπριζόλες δεν υπήρξαν σημείο αντιπαράθεσης σε προεκλογικές συγκεντρώσεις. Το κατάφερε ο Τραμπ, με τις «προφητείες» Αποκάλυψης για το τι περιμένει την Αμερική αν εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις.

«Τώρα απαγορεύουν και τις αγελάδες» είναι ένας από τους- επί το λαϊκότερο-«δράκους» τους οποίους επικαλείται για να τερατολογήσει  το ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, και νυν υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.

«Η Κάμαλα θέλει να περάσει  νόμους για την απαγόρευση του κόκκινου κρέατος για να σταματήσει η κλιματική αλλαγή», δήλωσε μιλώντας    σε υποστηρικτές του στη Βόρεια Καρολίνα. «Αυτό σημαίνει όχι άλλες αγελάδες. Ξέρετε, είναι σοβαρό Σκεφτείτε το»

«Θέλει να ξεφορτωθεί τις αγελάδες σας. Όχι άλλες αγελάδες», προειδοποίησε επίσης το ακροατήριό του στη Τζόρτζια.

Κι «αν σας ανησυχεί η πρόβλεψη του Τραμπ για την κατάργηση των βοοειδών υπό την προεδρία της Χάρις, τα καλά νέα είναι ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί να το δείτε αν συμβεί. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον Τραμπ, η Χάρις σχεδιάζει επίσης να απαγορεύσει τα παράθυρα» αναφέρει σκωπτικά ο αρθρογράφος της Washington Post, Dana Milbank.

«Θέλει να γκρεμιστούν τα κτίρια και να χτιστούν νέα  χωρίς παράθυρα » ενημέρωσε  τους οπαδούς του στο Ουισκόνσιν.

Όπως εξήγησε η Κάμαλα Χάρις θα φροντίσει ώστε «τα νέα κτίρια να χτίζονται χωρίς παράθυρα, διότι, βλέπετε, ένα παράθυρο είναι μη φιλικό προς το περιβάλλον, λόγω της θερμότητας, των αερίων και του ηλιακού φωτός».

Το Σάββατο στη Νεβάδα, ο Τραμπ συνδύασε τις δύο σοβαρές απειλές:

«Θέλουν να εφαρμόσουν καταστάσεις όπως να μην υπάρχουν πλέον αγελάδες και να μην υπάρχουν παράθυρα στα κτίρια».

Όλο και πιο παρανοϊκός

Υπό το άγχος των τελευταίων εβδομάδων της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ γίνεται με κάποιο τρόπο όλο και  πιο παρανοϊκός, αναφέρει ο Milbank.

Την περασμένη εβδομάδα, πρότεινε για την ημέρα των εκλογών τη χρήση της Εθνοφρουράς ή του στρατού εναντίον των «παλαβών αριστερών ριζοσπαστών” και αποκάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες «κατεχόμενη χώρα».

Ανέβηκε στη σκηνή και χόρευε επί 39 λεπτά. Διαπληκτίστηκε με έναν δημοσιογράφο στο Economic Club του Σικάγο ενώ σε συγκέντρωση στη Τζόρτζια μιλούσε ακατάληπτα.

Απείλησε να επιβάλει δασμούς 2.000% στα αυτοκίνητα. Αποκάλεσε τους αντιπάλους του «εσωτερικό εχθρό» και επινόησε ιστορίες για συμμορίες μεταναστών που κατέλαβαν κτίρια στο Κολοράντο.

Πραγματοποίησε μια εκδήλωση στο Fox News με γυναίκες και ανακήρυξε τον εαυτό του «πατέρα της εξωσωματικής γονιμοποίησης», ενώ στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι ζήτησε από μια γυναίκα Ρεπουμπλικανή γερουσιαστή να του «εξηγήσει την εξωσωματική γονιμοποίηση».

Η καταστροφολογία του δεν έχει όρια.

Με τη Χάρις, «η Αμερική θα καταδικαστεί σε παρακμή, απελπισία και απόγνωση. Δεκάδες εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί θα εισβάλουν στις πόλεις και τις κωμοπόλεις μας… Το Medicare και η κοινωνική ασφάλιση θα καταρρεύσουν . Οι επιχειρήσεις θα απαξιωθούν, θα καταρρεύσει το χρηματιστήριο όπως το 1929, θα εκμηδενιστούν οι συντάξεις, και όλοι οι συνταξιοδοτικοί λογαριασμοί», θα προκληθεί  κατακόρυφη πτώση του εισοδήματος, θα εκτιναχθούν οι λογαριασμοί της εφορίας και θα εξαφανιστούν οι θέσεις εργασίας»…βροντοφωνάζει

Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία, επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τραμπ, η Χάρις θα ξεκινήσει επίσης τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πιο εξωφρενικό μέρος των προφητειών καταστροφής είναι ότι δεν είναι καν πρωτότυπες.

Τις τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας για το 2020, ο Τραμπ διατύπωσε παρόμοιες κατακλυσμιαίες προβλέψεις – σε ορισμένες περιπτώσεις, λέξη προς λέξη τις ίδιες – για την προεδρία του Τζο Μπάιντεν. Προφανώς δεν επαληθεύτηκαν.

naftemporiki.gr