Skip to main content

Χαμάς: Επιβεβαίωσε τον θάνατο του Σινουάρ – «Δεν θα επιστρέψουν οι όμηροι μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα»

EPA/MOHAMMED SABER

«Θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη, του μάρτυρα αδελφού, Γιαχία Σινουάρ, Αμπού Ιμπραχίμ»

Επιβεβαίωσε η Χαμάς τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ με δήλωση του Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς και βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης.

Όπως ανέφερε ο Αλ- Χάγια, ο ηγέτης της Χαμάς «σκοτώθηκε στη μάχη»

Η δολοφονία του Σινουάρ, αρχιτέκτονα των επιδρομών της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 στο νότιο Ισραήλ, έρχεται μετά τη δολοφονία του προκατόχου του, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη τον Ιούλιο και εκείνη του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στον Λίβανο τον περασμένο μήνα. Ήταν αναμφίβολα το πιο ισχυρό πλήγμα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης από την έναρξη του πολέμου.

«Θρηνούμε τον θάνατο του μεγάλου ηγέτη, του μάρτυρα αδελφού, Γιαχία Σινουάρ, Αμπού Ιμπραχίμ», δήλωσε ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, αξιωματούχος της Χαμάς με έδρα το Κατάρ, σε βίντεο που μεταδόθηκε στο Al Jazeera.

Σημειώνεται ότι ο Σινουάρ ήταν γνωστός και ως Αμπού Ιμπραχίμ.

«Θα ενδυναμωθεί η αντίσταση»

Ο Χαλίλ Αλ-Χάγια τόνισε ότι ο θάνατος του Σινουάρ απλώς θα «ενδυναμώσει» την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση και την αντίστασή της.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα επιστρέψουν μέχρι να σταματήσει η «επιθετικότητα» στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα και να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Σινουάρ πέθανε βάναυσα στον πόλεμο που ο ίδιος προκάλεσε: Πώς ο θάνατός του αλλάζει τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή