Skip to main content

Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του Σινουάρ: Όσοι κρατούν ομήρους, θα γλιτώσουν εάν καταθέσουν τα όπλα – Ελευθερώστε τους

REUTERS/ABIR SULTAN

Δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Σινουάρ

Η εξόντωση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σηματοδοτεί «την αρχή της ημέρας μετά τη Χαμάς», ανάφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», υπόσχεται ο Νετανιάχου σε μια δήλωση βίντεο. «Αυτή είναι η αρχή της ημέρας μετά τη Χαμάς, και αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς, τους κατοίκους της Γάζας, να απελευθερωθείτε επιτέλους από την τυραννία της».

Αναφερόμενος στις οικογένειες των ομήρων, ο Νετανιάχου λέει ότι αυτή είναι «μια σημαντική στιγμή» στον πόλεμο. «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την επιστροφή όλων των αγαπημένων σας προσώπων, που είναι τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου απευθύνθηκε στους πολίτες της Γάζας: «Ο Σινουάρ κατέστρεψε τη ζωή σας. Σας είπε ότι ήταν λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα κρυβόταν σε ένα σκοτεινό λάκκο. Και σκοτώθηκε όταν έφυγε πανικόβλητος από τους στρατιώτες μας».

«Στους τρομοκράτες της Χαμάς λέω: Οι ηγέτες σας φεύγουν και θα εξαλειφθούν», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι όποιος κρατά ομήρους θα επιτραπεί να ζήσει εάν αφήσει τα όπλα και αφήσει ελεύθερους τους αιχμαλώτους του.

«Και την ίδια στιγμή λέω, όποιος βλάψει τους ομήρους μας, το αίμα του θα είναι στο κεφάλι του», υπογράμμισε ο Νετανιάχου. «Θα έρθουμε σε έναν λογαριασμό μαζί του».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι η απελευθέρωση των ομήρων φέρνει το τέλος του πολέμου πιο κοντά.

Απευθυνόμενος στους λαούς της Μέσης Ανατολής, ο Νετανιάχου είπε ότι υπάρχει «μια μεγάλη ευκαιρία να σταματήσουμε τον άξονα του κακού και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον».

Επιπλέον, ο Νετανιάχου σημείωσε ότι η δολοφονία του Σινουάρ καθιστά σαφές στους επικριτές στο Ισραήλ και στο εξωτερικό γιατί η κυβέρνησή του επέμεινε στη συνέχιση του πολέμου. «Γιατί επιμείναμε, μπροστά σε όλες τις πιέσεις, να μπούμε στη Ράφα, το οχυρό της Χαμάς όπου κρύφτηκαν ο Σινουάρ και πολλοί από τους δολοφόνους».

Ωστόσο, προειδοποιεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο πόλεμος δεν έχει ακόμη τελειώσει και συνεχίζει να φέρει βαρύ τίμημα.