Skip to main content

Ισραήλ: Ο Υπουργός Εξωτερικών Κατζ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Σινουάρ

(REUTERS/Mohammed Salem/)

Επιβεβαίωσε ο Ισραελ Κατζ τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς

Σε ένα μήνυμα προς δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο, ο υπουργός Εξωτερικών, Ισραελ Κατζ επιβεβαιώνει ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε, και έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος που το έπραξε στο αρχείο.

«Ο μαζικός δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων», λέει ο Κατζ, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό την ηγεσία του Ιράν», συνεχίζει.

Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Ο ισραηλινός στρατός και η Σιν Μπετ (Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας) ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς και αρχιτέκτονας της μαζικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, Γιαχία Σινουάρ, είναι νεκρός.

Σε κοινή δήλωση, λένε ότι οι πρόσφατες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού και της Σιν Μπετ περιόρισαν την περιοχή επιχειρήσεων του Σινουάρ, οδηγώντας τον τελικά στον θάνατο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ

«Ο Γιαχία Σινουάρ, ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, εξοντώθηκε.

Οι IDF και ISA επιβεβαιώνουν ότι μετά από καταδίωξη ενός έτους, χθες (Τετάρτη), 16 Οκτωβρίου 2024, στρατιώτες των IDF της Νότιας Διοίκησης εξάλειψαν τον Γιαχία Σινουάρ, τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, σε επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ο Γιαχία Σινουάρ σχεδίασε και εκτέλεσε τη Σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, προώθησε τη δολοφονική ιδεολογία του τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου και ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία και την απαγωγή πολλών Ισραηλινών.

Ο Γιαχία Σινουάρ εξοντώθηκε ενώ κρυβόταν τον περασμένο διάστημα πίσω από τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας, τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος στις σήραγγες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δεκάδες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον IDF και τον ISA τον τελευταίο χρόνο, και τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή όπου εξοντώθηκε, περιόρισαν την επιχειρησιακή κίνηση του Γιαχία Σινουάρ, καθώς καταδιώκονταν από τις δυνάμεις και οδήγησαν στην εξάλειψή του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δυνάμεις του IDF και του ISA, υπό τη διοίκηση της Νότιας Διοίκησης, επιχειρούν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ακολουθώντας τις πληροφορίες του IDF και του ISA που υπέδειξαν τις ύποπτες τοποθεσίες ανώτερων μελών της Χαμάς. Στρατιώτες του IDF της 828ης Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ) που δρούσαν στην περιοχή εντόπισαν και εξολόθρευσαν τρεις τρομοκράτες. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε».

Αναμένονται δηλώσεις απο τον Μπένιαμιν Νετανιάχου

Σε δηλώσεις θα προβεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιβεβαιώσει τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Σημειώνεται ότι στη δημοσιότητα έφερε νωρίτερα το «Κανάλι 12» του Ισραήλ ένα αστυνομικό έγγραφο, το οποίο φέρεται να δείχνει ότι ένα από τα τεστ αναγνώρισης που διεξήχθησαν στο σώμα που ανασύρθηκε νωρίτερα σήμερα από τον ισραηλινό στρατό βρήκε «πλήρη αντιστοιχία» με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Γιαχία Σινουάρ: Φωτογραφίες φέρεται να εικονίζουν το νεκρό σώμα του μέσα σε συντρίμμια

Φωτογραφίες με σκληρό περιεχόμενο κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο και φέρεται να εικονίζουν το νεκρό σώμα του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Νωρίτερα, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ο στρατός αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για το σώμα που πιστεύεται ότι ανήκει στο Σινουάρ.

Φωτογραφίες με σκληρό περιεχόμενο κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο και φέρεται να εικονίζουν το νεκρό σώμα του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Νωρίτερα, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι ο στρατός αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για το σώμα που πιστεύεται ότι ανήκει στο Σινουάρ.

Οι ομοιότητες αφορούν έναν σπίλο μεταξύ αριστερού ματιού και κροτάφου, τη γραμμή των μαλλιών του, το σχήμα των αυτιών και τα δόντια του.