Skip to main content

Χαμάς: Εχουμε ενδείξεις ότι ο Γιαχία Σινουάρ είναι νεκρός

REUTERS/Mohammed Salem/File Photo

Ουσιαστική παραδοχή από την Χαμάς για τη μοίρα του ηγέτη της

Πηγές της Χαμάς δήλωσαν προ ολίγου ότι ενδείξεις προερχόμενες από τη Γάζα υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιχείρηση.

Τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ο ισραηλινός στρατός καθώς αναμένονται οι εξετάασεις DNA.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή αστυνομία αναλύει εικόνες και δεδομένα από την οδοντοστοιχία του Γιαχία Σινγουάρ: «Μέχρι τώρα, μία από τις πολλές απαραίτητες αξιολογήσεις έχει ολοκληρωθεί για απόλυτη επιβεβαίωση. Οι οδοντιατρικές εικόνες έχουν υποβληθεί στο αστυνομικό εγκληματολογικό εργαστήριο και η εξέταση DNA βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφεραν αστυνομία και στρατός σε κοινή δήλωση.

Επιπλέον, φωτογραφίες με σκληρό περιεχόμενο κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο και φέρεται να εικονίζουν το νεκρό σώμα του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Το βρετανικό Sky News συνέκρινε προηγούμενες φωτογραφίες του Σινουάρ με κάποιες από αυτές που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και «εντόπισαν μια σειρά από ομοιότητες».


Οι ομοιότητες αφορούν έναν σπίλο μεταξύ αριστερού ματιού και κροτάφου, τη γραμμή των μαλλιών του, το σχήμα των αυτιών και τα δόντια του.