Skip to main content

RND: Το σχέδιο νίκης του Ζελένσκι δεν έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής

REUTERS/Florion Goga

FAZ: «Η αλληλεγγύη προς την Ουκρανία έχει αρχίσει να καταρρέει τόσο ανάμεσα στους πολίτες, όσο και σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι παρουσίασε χθες το «σχέδιο νίκης» του στο ουκρανικό κοινοβούλιο, καλώντας μεταξύ άλλων το ΝΑΤΟ να προσκαλέσει την Ουκρανία να ενταχθεί στη Συμμαχία. Λίγο αργότερα η Μόσχα αντέδρασε, με την εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, να αναφέρει πως το σχέδιο αυτό θα οδηγήσει τον ουκρανικό λαό στην καταστροφή.

«Το λεγόμενο σχέδιο νίκης του Ζελένσκι απέχει από την πραγματικότητα τόσο, όσο απέχει και η Ουκρανία από τη νίκη ενάντια στη Ρωσία», σχολιάζει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο (RND).

«Πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ μπορεί να δοθεί μονάχα σε μία χώρα χωρίς πόλεμο. Η Ουκρανία θα έπρεπε να επεκτείνει τον πόλεμο και σε ρωσικά εδάφη […] χωρίς τη βοήθεια των δυτικών συμμάχων – και δεν είναι αρκετά ισχυρή για κάτι τέτοιο. Εξάλλου, ΝΑΤΟ και Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να συμφωνήσουν ούτε αναφορικά με την κατάρριψη ρωσικών drones από δυτικές συμμαχικές δυνάμεις. Επομένως, το σχέδιο νίκης δεν έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής».

Ουκρανία: Δεν άρεσε στο ΝΑΤΟ το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι, το απορρίπτει ο Ρούτε

Καταρρέει η αλληλεγγύη

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επισημαίνει από την πλευρά της πως «παρά τις τυποποιημένες διαβεβαιώσεις που επαναλαμβάνονται συνεχώς, πως δηλαδή στεκόμαστε στο πλευρό της χώρας που δέχεται επίθεση, δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι η αλληλεγγύη προς την Ουκρανία έχει αρχίσει να καταρρέει τόσο ανάμεσα στους πολίτες, όσο και σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Πηγή: Deutsche Welle