Skip to main content

Γάζα: Αναφορές ότι είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

REUTERS/Hatem Khaled

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Γάζα, «εξουδετερώθηκαν τρεις τρομοκράτες» και ελέγχεται η πιθανότητα ένας εξ αυτών να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ

Εντείνονται οι πληροφορίες ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ειναι πιθανόν νεκρός ύστερα από ισραηλινό πλήγμα, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ενημερώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ότι ο Σινουάρ είναι «πιθανότατα νεκρός».

Νωρίτερα ο στρατός του Ισραήλ, γνωστοποίησαν ότι κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Γάζα, «εξουδετερώθηκαν τρεις τρομοκράτες» και ελέγχεται η πιθανότητα ένας εξ αυτών να ήταν ο Γιαχία Σινουάρ.

Κατά τον στρατό του Ισραήλ, επί του παρόντος η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα πάντα με τον στρατό του Ισραήλ, στο κτίριο όπου εξουδετερώθηκαν οι τρομοκράτες δεν υπήρχαν ενδείξεις παρουσίας ομήρων.

DNA

Οπως μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, ισραηλινά στρατεύματα «άνοιξαν χθες πυρ εναντίον μιας ομάδας τρομοκρατών στο ισόγειο ενός κτιρίου. Όταν στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, συνειδητοποίησαν ότι ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες έμοιαζε πολύ με τον Σινουάρ».

Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι η ταυτοποίηση αναμένεται να διαρκέσει μερικές ώρες και ότι το σώμα που εικάζεται ότι μπορεί να ανήκει στον Σινουάρ θα μεταφερθεί για εξέταση DNA.

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, στην Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας..

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τον οποίο επικαλείται το Reuters, οι τραυματίες είναι δεκάδες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει νερό για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα».

Εντολές απομάκρυνσης από περιοχές του Λιβάνου εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ

Την ίδια ώρα, ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές για την εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων από περιοχές του ανατολικού και του νότιου Λιβάνου, προπύργια της Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας ότι θα εξαπολύσει επίθεση «στο άμεσο μέλλον».

Οι Χούθι υπόσχονται να απαντήσουν μετά τα χτυπήματα των ΗΠΑ σε χώρους αποθήκευσης όπλων

Στο μεταξύ, αντεπίθεση προανήγγειλαν οι Χούθι της Υεμένης, μετά τα πολλαπλά χτυπήματα των ΗΠΑ με βομβαρδιστικά B-2 σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων.