Skip to main content

Νετανιάχου: Συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

REUTERS/Ronen Zvulun

Καμία επισιτιστική βοήθεια από τις αρχές Οκτωβρίου στη Γάζα, λέει ο ΟΗΕ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη για να συζητήσει την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συζήτηση, ενώ η βοήθεια είναι πιθανό να αυξηθεί σύντομα.

Εκπρόσωπος του Νετανιάχου δεν σχολίασε αμέσως. Ένας τέταρτος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του πρωθυπουργού αναμένεται να συζητήσει περαιτέρω το θέμα την Κυριακή. Η συνάντηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το ειδησεογραφικό κανάλι 13 του Ισραήλ.

Μετά τη διορία των 30 ημερών από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει μέτρα μέσα στις επόμενες 30 ημέρες για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα ή να αντιμετωπίσει πιθανούς περιορισμούς στη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, δήλωσαν την Τρίτη Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Καμία επισιτιστική βοήθεια από τις αρχές Οκτωβρίου

Τα Ηνωμένα Έθνη διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τα εμπόδια στην αποστολή βοήθειας στη Γάζα και τη διανομή της σε όλη την εμπόλεμη ζώνη, κατηγορώντας για τα εμπόδια το Ισραήλ και την ανομία. Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι καμία επισιτιστική βοήθεια δεν εισήλθε στη βόρεια Γάζα μεταξύ 2 και 15 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη, η ισραηλινή στρατιωτική μονάδα που επιβλέπει τις αποστολές βοήθειας και τις εμπορικές αποστολές στη Γάζα δήλωσε ότι 50 φορτηγά που μετέφεραν τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό καταφυγίων που παρείχε η Ιορδανία μεταφέρθηκαν στη βόρεια Γάζα.