Skip to main content

«Έτοιμο το σχέδιο του Ισραήλ» για τα αντίποινα στο Ιράν

Την είδηση μεταφέρει πηγή στο CNN χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες

Το σχέδιο του Ισραήλ με το οποίο θα δώσει απάντηση στο χτύπημα του Ιράν  της 1ης Οκτωβρίου είναι έτοιμο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση του θέματος, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σημειωτέον ότι χθεσινό δημοσίευμα της Washington Post υποστήριζε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν ήδη διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι η απάντηση στο Ιράν θα περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους και όχι σε πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τα χτυπήματα στο νότιο Λίβανο, δηλώνοντας ότι έπληξε «δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ» στη Ναμπάτια, πόλη που θεωρείται προπύργιο της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «έπληξε δεκάδες τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ στην περιφέρεια της Ναμπάτια», που περιλαμβανουν «τοποθεσίες τρομοκρατικών υποδομών, κέντρα διοίκησης της Χεζμπολάχ και τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων, οι οποίες είχαν εγκατασταθεί από τη Χεζμπολάχ δίπλα σε μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.