Skip to main content

Λίβανος: Ισραηλινές επιδρομές στην πόλη Κάνα- Αναφορές για νεκρό

REUTERS/Louisa Gouliamaki/ File photo

«Οι εργασίες απομάκρυνσης των ερειπίων συνεχίζονται ακόμη», αναφέρει το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου

Τις τελευταίες τρεις ώρες, σημειώθηκαν περισσότερες από 12 (ισραηλινές) αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές του Νότιου Λιβάνου και της κοιλάδας Μπεκάα (στον ανατολικό Λίβανο), σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές έγιναν στην Qana, μια πόλη κοντά στην Τύρο.

Κέντρο υγείας ο στόχος

Υπήρξαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές εκεί και είχαν ως στόχο ένα κέντρο υγείας, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από την επιδρομή στην Qana ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ 30 τραυματίστηκαν. «Οι εργασίες απομάκρυνσης των ερειπίων συνεχίζονται ακόμη», αναφέρει.

Χεζμπολάχ: Κατέρριψε δύο φορές ισραηλινό drone

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισραήλ εδώ και τρεις εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ότι κατέρριψε δύο φορές «ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Hermes 450», προσθέτοντας ότι ένα από αυτά εθεάθη να «φλέγεται» στην ισραηλινή πλευρά του συνόρου.

Το φιλοϊρανικό σιιτικό κίνημα δηλώνει πλέον ότι έχει εμπλακεί σε «μάχες σώμα με σώμα» με τα ισραηλινά στρατεύματα που εξαπέλυσαν στις 30 Σεπτεμβρίου χερσαίες επιθέσεις στον νότιο Λίβανο που συνορεύει με το βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ αναφέρει καθημερινά εκτοξεύσεις ρουκετών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ, από την πλευρά του, κλιμάκωσε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του πετούν συνεχώς πάνω από τη χώρα και παρακολουθούν.