Skip to main content

ΗΠΑ: Τελεσίγραφο στο Ισραήλ για εμπάργκο όπλων λόγω της Γάζας, ενώ στέλνει το THAAD

REUTERS/Hatem Khaled

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στο Ισραήλ ότι θα επιβάλουν εμπάργκο όπλων στο εβραϊκό κράτος εάν δεν επιλύσει το πρόβλημα της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, μετέδωσε την Τρίτη το Ισραηλινό κανάλι N12.

Το Ισραήλ έχει 30 ημέρες προθεσμία για να διορθώσει την κατάσταση με την ανθρωπιστική κατάσταση στην Γάζα, τονίζεται σε επιστολή της κυβέρνησης Μπάιντεν προς τον Ισραηλινό υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντερμέρ και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ , σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι N12.

Mάλιστα τονίζεται ότι η μη συμμόρφωση του Τελ Αβίβ, θα έχει συνέπειες για την ισραηλινή βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση για τη επιστολή έγινε λίγο μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξει το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

Από Μπλίνκεν και Όστιν η επιστολή

Επίσης, όπως μετέδωσε  ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, η επιστολή εστάλη από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.

«Σας γράφουμε τώρα για να υπογραμμίσουμε τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και να αναζητήσουμε επείγουσες και βιώσεις ενέργειες από την κυβέρνησή σας αυτόν τον μήνα για να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία», έγραψαν  σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιογράφου του Axios στο X.

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

naftemporiki.gr