Skip to main content

Τσεχία: Τέλος οι παμπ για τα γκρουπ τουριστών – «Έρχεστε για να μεθύσετε και κάνετε τη ζωή μας κόλαση»

«Θέλει πιο καλλιεργημένους και πλούσιους επισκέπτες»

Ο δήμος της Πράγας απαγορεύει τις νυχτερινές… εξορμήσεις σε παμπ που διοργανώνονται από ταξιδιωτικά πρακτορεία, επειδή η πόλη θέλει να στοχεύσει σε «πιο καλλιεργημένους και πλούσιους» τουρίστες.

Η τσεχική πρωτεύουσα των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημοφιλής προορισμός για θορυβώδεις παρέες και περιπλανώμενους σε παμπ, κυρίως από τη Βρετανία.

Ο αντιδήμαρχος της Πράγας Zdenek Hrib δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι οργανωμένες νυχτερινές περιπλανήσεις σε παμπ θα απαγορευτούν.

Μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια ο επικεφαλής της περιφέρειας αντιμετωπίζει «τρομερές δυσκολίες» ανταποκρινόμενος στους κατοίκους, οι οποίοι «διαμαρτύρονται κάθε βράδυ» για θορυβώδεις, ατίθασους μεθυσμένους τουρίστες.

«Δεν θα είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοιες έξοδοι μεταξύ 22.00 και 6.00», πρόσθεσε.

Ο Jiri Pospisil, άλλος αντιδήμαρχος, είπε ότι το δημαρχείο της Πράγας «αναζητά έναν πιο καλλιεργημένο, πιο πλούσιο τουρίστα… όχι κάποιον που έρχεται για λίγο μόνο για να μεθύσει».

Το 2023, 128 λίτρα μπύρας παγκοσμίως καταναλώθηκαν ανά κεφαλή στην Τσεχική Δημοκρατία, παρά τη σταθερή πτώση από το χτύπημα της πανδημίας του Covid το 2020.

Φθηνότερη από το νερό

Η μπύρα εξακολουθεί να είναι φθηνότερη από το νερό σε ορισμένα εστιατόρια και πολλές παμπ στο ιστορικό κέντρο της Unesco προσφέρουν την περίφημη τοπική lager για λιγότερο από 3 ευρώ η πίντα.

Η Πράγα δεν είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που άρχισε να προσπαθεί να αποθαρρύνει έναν συγκεκριμένο τύπο τουρίστα από την επίσκεψη.

Το Άμστερνταμ ξεκίνησε πέρυσι μια καμπάνια διαφημίσεων “stay away” που απευθύνεται σε νεαρούς Βρετανούς που μπορεί να ψάχνουν σε μηχανές αναζήτησης όρους όπως “stag party Amsterdam”, “cheap hotel Amsterdam” και “pub crawl Amsterdam”.

Με πληροφορίες από Guardian