Skip to main content

Ισραήλ: «Θανάσιμη και ακριβής» η απάντηση στο Ιράν – Καταφτάνει η ενίσχυση από ΗΠΑ για την αεράμυνα

REUTERS/Ammar Awad

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι η χώρα του θα απαντήσει σύντομα στο Ιράν

Προειδοποίηση προς το Ιράν απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ.

Σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει σύντομα στο Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι η απάντηση αυτή θα είναι «θανάσιμη και ακριβής».

Άρχισαν να παραδίδονται στο Ισραήλ εξαρτήματα του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματος ΤΗΑΑD

Στο μεταξύ, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξαρτήματα του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματος ΤΗΑΑD ξεκίνησαν να παραδίδονται στο Ισραήλ ήδη από χθες, Δευτέρα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε επίσης ότι το σύστημα θα είναι σύντομα «πλήρως επιχειρησιακό».

«Τις επόμενες ημέρες, επιπλέον στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και συστοιχίες THAAD θα εξακολουθήσουν να φθάνουν στο Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πατ Ράιντερ σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε:

«Η συστοιχία θα είναι πλήρως λειτουργική στο εγγύς μέλλον, αλλά για επιχειρησιακούς λόγους δεν πρόκειται να συζητήσουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτύξουν στο Ισραήλ συστοιχία THAAD προκειμένου να προστατευθεί έναντι πιθανών απειλών.

Μια συστοιχία THAAD είχε ήδη αναπτυχθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023 και προηγουμένως το 2019, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διευκρίνισε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί θα χειρίζονται το αντιπυραυλικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι μόνο το Ιράν – Ο μυστικός πόλεμος του Ισραήλ και τα όπλα του

Νετανιάχου: Έδωσε «πράσινο φως» για τα σχέδια της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν