Skip to main content

Το Ισραήλ κόβει το σήμα GPS γύρω από το υπουργείο Άμυνας και ετοιμάζεται για εχθροπραξίες με το Ιράν

REUTERS/Amir Cohen

«Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν έρχεται σύντομα»

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε αργά τη Δευτέρα να διακόπτει τα σήματα των GPS γύρω από την έδρα του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ανησυχεί για επίθεση από το Ιράν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, η κίνηση αυτή γίνεται ενόψει μιας πιθανής ιρανικής απάντησης σε μια αναμενόμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να δεχθεί εκ νέου επίθεση από την Τεχεράνη μετά την αναμενόμενη επίθεση στο Ιράν, προσθέτοντας ότι τα συστήματα αεράμυνας του στρατού βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος επικαλέστηκε πηγή ασφαλείας που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας.

Νετανιάχου: Έδωσε «πράσινο φως» για τα σχέδια της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν

«Πράσινο φως» στα σχέδια από τον Νετανιάχου

Τα σχέδια του ισραηλινού πλήγματος στο Ιράν ενέκρινε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου συγκάλεσε συμβούλιο ασφαλείας σήμερα στις 8:30μ.μ. στο στρατιωτικό αρχηγείο Kirya στο Τελ Αβίβ.

Νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρέθηκε στην βάση που χτυπήθηκε το βράδυ της Κυριακής από τη Χεζμπολάχ. «Θέλω να το ξεκαθαρίσω: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου – και στη Βηρυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.