Skip to main content

Βρετανία: Μια 39χρονη πέθανε μετά από ατύχημα με κρεβάτι «οθωμανικού τύπου»

REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Είχε σκύψει πάνω από τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού

Ένα «ελαττωματικό» κρεβάτι οθωμανικού τύπου προκάλεσε το θάνατο μιας γυναίκας αφού έπεσε και την παγίδευσε, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Η Helen Davey, 39 ετών, έσκυψε πάνω από τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού όταν το τμήμα του που ανυψώθηκε με αέριο έπεσε.

Την βρήκε η κόρη της

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο λαιμός της παγιδεύτηκε στη βάση του κρεβατιού και δεν μπόρεσε να απελευθερωθεί και πέθανε από ασφυξία στο σπίτι της στο Seaham, County Durham. Η αισθητικός φέρεται να βρέθηκε ξαπλωμένη ανάσκελα με το κεφάλι της κάτω από το κρεβάτι από την κόρη της Ελίζαμπεθ, η οποία προσπάθησε να την απελευθερώσει, σύμφωνα με την εφημερίδα Northern Echo.

Ο Jeremy Chipperfield, ιατροδικαστής στο Durham and Darlington, αποφάνθηκε σε ανάκριση νωρίτερα αυτό το μήνα στο Crook Coroners’ Court, ότι ο θάνατος της κας Davey ήταν ατύχημα. Για να βοηθήσουν στην πρόληψη μελλοντικών θανάτων, οι ιατροδικαστές μπορούν να συντάσσουν εκθέσεις που προτρέπουν άλλες αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων. Σε έκθεση προς τον υπουργό Επιχειρήσεων Jonathan Reynolds και το Γραφείο Ασφάλειας και Προτύπων Προϊόντων, ο κ. Chipperfield δήλωσε ότι ένα από τα δύο έμβολα αερίου που χρησιμοποιήθηκαν για την ανύψωση του κρεβατιού της κας Davey ήταν «ελαττωματικό».

«Η αποβιώσασα έσκυβε πάνω από τον αποθηκευτικό χώρο ενός «κρεβατιού ανύψωσης με αέριο» οθωμανικού τύπου, όταν η πλατφόρμα του στρώματος κατέβηκε απροσδόκητα, παγιδεύοντας τον λαιμό της στην επάνω επιφάνεια του πλευρικού πάνελ της βάσης του κρεβατιού», έγραψε ο ιατροδικαστής.

«Αδυνατώντας να απελευθερωθεί, πέθανε από ασφυξία θέσης. Το ένα από τα δύο έμβολα ανύψωσης με αέριο ήταν ελαττωματικό».

Πηγή: Sky News