Skip to main content

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα την Χεζμπολάχ»: Επίσκεψη Νετανιάχου στην βάση της Ταξιαρχίας Γκολάνι

Ο Νετανιάχου συνομίλησε με τους στρατιώτες της βάσης που αποτέλεσε στόχο της Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισκέφτηκε σήμερα την βάση της Ταξιαρχίας Γκολάνι που ήταν ο στόχος της χθεσινοβραδινής επίθεσης της Χεζμπολάχ.

Από την επίθεση με drones έχασαν την ζωή τους τέσσερις στρατιώτες.

Κατά την επίσκεψή του ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να πλήττει την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση, μεταξύ άλλων και στη Βηρυτό.

«Δεν θα μας καταστρέψουν»

«Διεξάγουμε μια σκληρή εκστρατεία εναντίον του άξονα του Ιράν που θέλει να μας καταστρέψει ολοκληρωτικά. Δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Πληρώνουμε οδυνηρά τιμήματα, αλλά έχουμε τεράστια επιτεύγματα – και θα συνεχίσουμε να τα επιτυγχάνουμε», σημείωσε.

Παράλληλα, διεμήνυσε: «Θέλω να το ξεκαθαρίσω: θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα μέρη του Λιβάνου – και στη Βηρυτό».

Ο Νετανιάχου συνομίλησε με επιζώντες της χθεσινής επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τους τραυματίες στρατιώτες.


21 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα στο χωριό Άιτο

Νωρίτερα, το Ισραήλ έπληξε ένα χριστιανικό χωριό του βορείου Λιβάνου, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο το χωριό Άιτο αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «από την επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στο Άιτο της περιφέρειας Ζγάρτα σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και 8 τραυματίστηκαν». Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.

Στόχος ήταν ένα διαμέρισμα, μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ANI. Ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο αυτό φιλοξενούσε πολλές οικογένειες εκτοπισμένων από τον νότιο Λίβανο, το προπύργιο της Χεζμπολάχ.

REUTERS/Omar Ibrahim

Ο βομβαρδισμός έγινε «μόλις έφτασε με αυτοκίνητο ένας άνδρας» μπροστά στο κτίριο, πρόσθεσε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτίριο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν. Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Στα καταφύγια εκατομμύρια Ισραηλινοί

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ήχησαν σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ εξαιτίας ενός αριθμού βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν σε καταφύγια, καθώς οι σειρήνες ηχούσαν στο κεντρικό Ισραήλ ως απάντηση στα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο στρατός.