Skip to main content

Σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ – Βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο

REUTERS/Violeta Santos Moura

Στα καταφύγια εκατομμύρια Ισραηλινοί - Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δυετέρας στο κεντρικό Ισραήλ, εξαιτίας ενός αριθμού βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν σε καταφύγια, καθώς οι σειρήνες ηχούσαν στο κεντρικό Ισραήλ ως απάντηση στα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο στρατός.


Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Οι IDF δηλώνουν ότι εντόπισαν τρεις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς το κεντρικό Ισραήλ.

Τα βλήματα αναχαιτίστηκαν καθώς κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές, αναφέρει ο στρατός. Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησαν στη συνέχεια τον εκτοξευτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, προσθέτει ο στρατός. Η εναέρια κυκλοφορία διακόπηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπαράζ.

Εν τω μεταξύ, η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom λέει ότι δεν έχει λάβει αναφορές για σημεία πρόσκρουσης ή τραυματισμούς, εκτός από ένα άτομο που τραυματίστηκε ενώ κατευθυνόταν σε ένα καταφύγιο βομβών.

18 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4 τραυματίστηκαν σε αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του βορείου Λιβάνου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Άιτο, ένα χωριό σε ορεινή περιοχή με πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, τίθεται στο στόχαστρο του Ισραήλ.

ΗΠΑ: Καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο κάλεσε και πάλι τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα αυτήν «τώρα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον.