Skip to main content

Βρετανία: Πατέρας ομολόγησε ότι σκότωσε τη 10χρονη κόρη του

REUTERS/Manon Cruz/File Photo

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο πατέρας είπε ότι «την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε»

Τη δολοφονία της 10 ετών κόρης του ομολόγησε ο πατέρας ενός κοριτσιού στη Βρετανία, λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει, ωστόσο τη χτύπησε «πάρα πολύ».

Η 10χρονη Σάρα Σαρίφ βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι της στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Ο πατέρας της, Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, η σύζυγός του και μητριά της Σάρας Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, ηλικίας 30 ετών και ο θείος του παιδιού, Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών δικάζονται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Τι ανέφερε ο πατέρας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Σύμφωνα με το Reuters, ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς είπε στους δικαστές σήμερα, Δευτέρα, κατά την έναρξη της δίκης, ότι ο Ουρφάν Σαρίφ τηλεφώνησε στη βρετανική αστυνομία, αφότου είχε διαφύγει στο Πακιστάν μετά τον θάνατο της Σάρας Σαρίφ.

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο εισαγγελέας. «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ουρφάν Σαρίφ παραδέχθηκε επίσης στην αστυνομία: «Τη χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω, όμως τη χτύπησα πάρα πολύ».

Ο εισαγγελέας αποκάλυψε επιπλέον πως ένα σημείωμα με τον γραφικό χαρακτήρα του Ουρφάν Σαρίφ βρέθηκε δίπλα στη σορό κόρης του. «Ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν είχα πρόθεση να τη σκοτώσω. Όμως, τα έχασα» αναφερόταν στο σημείωμα.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι Ουρφάν Σαρίφ, Μπατούλ και Μαλίκ «έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη βία και κακομεταχείριση» που οδήγησε στον θάνατο του κοριτσιού.