Skip to main content

Ισραήλ: Στόχος η Μονάδα 127 της Χεζμπολάχ, μέχρι τελικής εξόντωσης, μετά το χθεσινό αιματηρό σοκ

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η μονάδα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των UAV της οργάνωσης

Η πλήρης εξουδετέρωση της Μονάδας 127 της Χεζμπολάχ, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των UAV, είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητα της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel, μετά το θανατηφόρο πλήγμα στην στρατιωτική βάση Binyamina, όπου βρίσκεται ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Ταξιαρχίας Golani του ισραηλινού στρατού, χθες το βράδυ.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες, ήταν μέρος μιας συντονισμένης πολύπλευρης αεροπορικής επίθεσης, με τρία drones, ρουκέτες μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν στο βορρά, και τρεις ρουκέτες ακριβείας που εκτοξεύτηκαν προς τη Χάιφα.

Ένα από τα drones καταρρίφθηκε από το ναυτικό, και ένα άλλο από το Iron Dome.

Πώς «ξέφυγε» από τους Ισραηλινούς το τρίτο drone

Το τρίτο καταδιώχθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα, τα οποία το πυροβόλησαν δύο φορές. Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου απέτυχαν να αναγκάσουν το UAV να χάσει τον προσανατολισμό του. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της Άκρας και θωρήθηκε ότι είχε συντριβεί.

Πώς ένα drone της Χεζμπολάχ κατάφερε πιο ισχυρό πλήγμα στο Ισραήλ από 200 βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν

Η έρευνα της IAF για το περιστατικό διαπίστωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εμφανίστηκε ξανά στα ραντάρ για ένα ακόμη λεπτό κατά τη μισή ώρα που μεσολάβησε μεταξύ της εξαφάνισής του από τις οθόνες και του πλήγματος, αλλά οι δυνάμεις δεν το εντόπισαν ως το εχθρικό drone.

Επιπλέον, η αστυνομία ενημέρωσε την IAF για αναφορές ενός ύποπτου αεροσκάφους κοντά στο Yokne’am, το οποίο θα μπορούσε να είναι το drone.

 Η πρόκληση της αναγνώρισης εχθρικών εναέριων «εισβολών»

Υπάρχουν εκατοντάδες αντικείμενα που πετούν στον ισραηλινό εναέριο χώρο ακριβώς πάνω από κτίρια ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των πτηνών, γεγονός που επιτείνει την πρόκληση της αναγνώρισης ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που εμφανίζεται απροσδόκητα.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, περίπου 1.200 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ και 221 έχουν περάσει από την άμυνα του Ισραήλ.

Με αφορμή το περιστατικό, η Πολεμική Αεροπορία επεκτείνει τις περιοχές συναγερμού, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερες σειρήνες αλλά και περισσότεροι ψευδείς συναγερμοί. Επίσης, θα θεωρεί ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξακολουθεί να πετάει όταν εξαφανίζεται και θα διαπιστώνει ότι έχει συντριβεί μόνο όταν βρεθούν στοιχεία.

naftemporiki.gr