Skip to main content

Τραμπ: Χειρότεροι από Ρωσία και Κίνα οι «παράφρονες της άκρας αριστεράς»

Πρότεινε ακόμη ενεργοποίηση της Εθνοφρουράς ή και του στρατού την ημέρα των εκλογών, εάν παραστεί ανάγκη να αντιμετωπισθεί ένα «πιθανό χάος»

Για «εχθρούς εκ των έσω» που είναι «χειρότεροι από Κίνα και Ρωσία» έκανε λόγο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του.

«Πάντα έλεγα ότι έχουμε δύο εχθρούς», είπε ο Τραμπ μιλώντας στο Fox News.

«Έχουμε τον εξωτερικό εχθρό και μετά έχουμε τον εχθρό από μέσα. Και ο εχθρός από μέσα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο επικίνδυνος από την Κίνα, τη Ρωσία και όλες αυτές τις χώρες».

Στην ίδια συνέντευξη, o πρώην πρόεδρος πρότεινε την ενεργοποίηση της Εθνοφρουράς ή ακόμη και του στρατού την ημέρα των εκλογών, εάν παραστεί ανάγκη να αντιμετωπισθεί ένα «πιθανό χάος» από αυτό τον «εσωτερικό εχθρό».

Απορρίπτοντας τις ανησυχίες του Προέδρου Μπάιντεν ότι η ημέρα των εκλογών ίσως και να μην είναι τόσο ειρηνική, ο Ντ.Τραμπ είπε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο εχθρός εκ των έσω, ούτε καν οι άνθρωποι που εισβάλλουν στη χώρα μας και την καταστρέφουν».

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτοί οι άνθρωποι από μέσα», είπε ο Τραμπ. «Έχουμε μερικούς πολύ κακούς ανθρώπους. Έχουμε κάποιους άρρωστους, παράφρονες ακροαριστερούς».

«Και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί πολύ εύκολα, αν χρειαστεί, από την Εθνική Φρουρά ή, αν είναι πραγματικά απαραίτητο, από τον στρατό. Δεν μπορούν να το αφήσουν να συμβεί», κατέληξε