Skip to main content

«Πιθανότατα σταματήσαμε ακόμη μία απόπειρα δολοφονίας»: Τι ακριβώς συνέβη στη συγκέντρωση του Τραμπ στην Κοατσέλα

REUTERS/Go Nakamura

Συναγερμός σήμανε στις αρχές - Αν και στη συνέχεια υποβαθμίστηκε το θέμα - Οι τελευταίες πληροφορίες για τον ύποπτο

Το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις 23:30 (ώρα Ελλάδος) αμερικανικά μέσα άρχισαν να μεταδίδουν την είδηση για τρίτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία του το Σάββατο, στην Κοατσέλα, επικαλούμενα τον σερίφη της περιοχής. Στη συνέχεια τα περισσότερα εξ αυτών υποβάθμιζαν το γεγονός, όπως και το ίδιο το επιτελείο Τραμπ.

Τι ακριβώς συνέβη; Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο, αλλά έγινε γνωστό μία ημέρα αργότερα από το το γραφείο του σερίφη. Ένας άνδρας με όπλα, αλλά και πλαστό πάσο, συνελήφθη έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Εντοπίστηκε από τούς ανδρες ασφαλείας του Τραμπ μέσα στο SUV του και είχε μαζί του γεμάτο κυνηγετικό όπλο, περίστροφο και γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας. «Πιθανότατα σταματήσαμε μια άλλη απόπειρα δολοφονίας», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Ρίβερσαϊντ Τσαντ Μπιάνκο, σύμφωνα με την New York Post.

Τι γνωρίζουμε για τον συλληφθέντα

Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο Βεμ Μίλερ, 49 ετών. Πιστεύεται ότι είναι μέλος μιας δεξιάς οργάνωσης και πιθανότατα σχεδίαζε να σκοτώσει τον Τραμπ, υποστήριξε ο Σερίφης. Ο Μίλερ είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικανός, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το UCLA και έθεσε υποψηφιότητα για σύνεδρος στη Νεβάδα το 2022.

Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι συνελήφθη για οπλοκατοχή και όχι για απόπειρα δολοφονίας. Αφέθηκε δε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 δολαρίων. Η δίκη του θα γίνει μέσα στο 2025.

LIVE: Συνελήφθη άνδρας με ύποπτο οπλισμό έξω από συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ