Skip to main content

LIVE: Συνελήφθη άνδρας με ύποπτο οπλισμό έξω από συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ

REUTERS/Mike Blake

Υποβαθμίζει το περιστατικό το επιτελείο Τραμπ

Συναγερμό σήμανε στις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ ένα ύποπτο περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο έξω από συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, ένας 49χρονος, ονόματι Βεμ Μίλερ, φέρεται να παρουσίασε πλαστά διαπιστευτήρια VIP ενώ στο όχημά του βρέθηκαν κυνηγετικό όπλο, γεμιστήρας και ένα γεμάτο πιστόλι.

Πηγή προσκείμενη στο επιτελείο Τραμπ υποβάθμιζε την απειλή, δηλώνοντας ότι ο ένοπλος συνελήφθη προτού αποτελέσει δυνητικά κίνδυνο. Όμως τοπικές αρχές υποστήριζαν ότι το περιστατικό συνιστούσε «πιθανότατα» μια (τρίτη) απόπειρα δολοφονίας.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ που ανέφερε σε τοπικό μέσο: «Πιθανότατα αποτρέψαμε άλλη μια απόπειρα δολοφονίας». Περιγράφοντας πώς προχώρησαν οι αρχές στην σύλληψη, ο σερίφης ανέφερε: «έδωσε όλες τις ενδείξεις ότι του επιτρεπόταν να βρίσκεται εκεί, του επιτράπηκε να περάσει από την εξωτερική περίμετρο, καθώς έφτασε στην εσωτερική περίμετρο «πολλές παρατυπίες που εμφανίστηκαν»». Το εσωτερικό του οχήματος ήταν «αρκετά ακατάστατο και είχε ψεύτικη πινακίδα κυκλοφορίας, γεγονός που προκάλεσε περαιτέρω έρευνα», δήλωσε. Ο σερίφης έκανε λόγο για πολλαπλά διαβατήρια με πολλαπλά ονόματα και πολλαπλές άδειες οδήγησης.

Ο συλληφθείς έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων και αντιμετωπίζει κατηγρίες σχετικές με την οπλοκατοχή.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής