Skip to main content

IDF: Τι υποστηρίζουν για την εισβολή τανκς στη βάση των κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο

REUTERS/Amir Cohen

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα τανκς κατέστρεψαν την κύρια πύλη της βάσης που βρίσκονται οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL)

Αφού η UNIFIL δήλωσε ότι οι δυνάμεις των IDF εισήλθαν σε μια από τις θέσεις της στο νότιο Λίβανο και έριξαν καπνογόνα που προκάλεσαν ασθένεια στους ειρηνευτικούς φύλακες, το Ισραήλ παραδέχεται ότι τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα, αλλά λέει ότι συνέβησαν κατά τη διάρκεια προσπαθειών εκκένωσης τραυματισμένων στρατιωτών των IDF που δέχθηκαν πυρά.

Τα στρατεύματα δέχθηκαν «μαζικά αντιαρματικά πυρά» νωρίτερα σήμερα, λένε οι IDF. Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά ή μέτρια.

Από μια πρώτη έρευνα, λένε οι IDF, «φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού και για την εκκένωση, δύο άρματα μάχης έκαναν αναστροφή σε ένα σημείο όπου δεν μπορούσαν να πάνε αλλού λόγω της απειλής πυρών, αρκετά μέτρα μέσα σε μια θέση της UNIFIL».

Τα άρματα μάχης παρέμειναν για 45 λεπτά, λέει η UNIFIL

«Μετά το τέλος των πυρών και την ολοκλήρωση της εκκένωσης των τραυματιών, τα άρματα αποχώρησαν από τη θέση».

Η UNIFIL λέει ότι τα άρματα παρέμειναν εκεί για 45 λεπτά.

Οι IDF προσθέτουν ότι τοποθετήθηκαν οθόνες καπνού για να βοηθήσουν την εκκένωση. «Οι IDF διατηρούσαν συνεχή επαφή με την UNIFIL. Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τις δυνάμεις της UNIFIL από τις επιχειρήσεις των IDF».

Με πληροφορίες από Times of Israel