Skip to main content

Ισραήλ: Επίθεση με drone από τον Λίβανο στο Τελ Αβίβ – «Λήξαν το περιστατικό»

(Israel Defense Forces/REUTERS)

Δεν αναφέρθηκαν θύματα

Ένας οίκος ευγηρίας, στην περιοχή Χερζλίγια του Τελ Αβίβ, χτυπήθηκε όταν δύο drones, που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό στρατό, τα drones εντοπίστηκαν από τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα. Το ένα καταρρίφθηκε από μαχητικά αεροσκάφη, ενώ δεν είναι σαφές το τι συνέβη με το δεύτερο.

Επίσης δεν διευκρινίστηκε αν το κτίριο χτυπήθηκε από το drone ή από θραύσματα.

«Μετά την εισβολή ενός εχθρικού drone, έγιναν απόπειρες αναχαίτισης» ανέφερε ο στρατός, προειδοποιώντας ότι «ενδέχεται να ακουστούν και άλλες εκρήξεις, λόγω αναχαιτίσεων ή (πτώσης) συντριμμιών». Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι «το συμβάν θεωρείται λήξαν».

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα drone να πετά πάνω από κτίρια της πόλης.

Το Κανάλι 12 ανέφερε ότι η πρόσκρουση προκάλεσε πυρκαγιά και ότι τμήματα της πόλης είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι έχει λάβει πολλαπλές αναφορές για την πτώση θραυσμάτων.

«Αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας από την περιοχή βρίσκονται επί του παρόντος στο σημείο, και διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες στα συντρίμια Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, αν και υπάρχουν κάποιες ζημιές σε ένα κτίριο», αναφέρει η αστυνομία.

Το Ισραήλ γιορτάζει απόψε, μετά τη δύση του ηλίου, το Γιομ Κιπούρ. Οι σειρήνες ήχησαν στη Χερζλίγια λίγο μετά τις 22.00, τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

naftemporiki.gr