Skip to main content

Πρώην διευθυντής CIA: Ο Πούτιν «καλλιεργούσε» τον Τραμπ ως πηγή του

Ο Λέον Πανέτα διετέλεσε επικεφαλής της CIA μεταξύ 2009 και 2011

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «καλλιεργούσε» τη σχέση του με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ώστε να τον χρησιμοποιεί ως πηγή του και προς όφελός του, εκτιμά ο πρώην επικεφαλής της CIA Λέον Πανέτα.

Ο Πανέτα εμφανίστηκε στο podcast One Decision, θέμα του οποίου ήταν τα όσα αποκαλυπτικά ανέφερε ο Μπομπ Γούντγουορντ στο πρόσφατο βιβλίο του, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι Τραμπ και Πούτιν είχαν επτά ιδιωτικές τηλεφωνικές επικοινωνίες από τις αρχές του 2021, δηλαδή μετά την αποχώρηση του Τραμπ από την εξουσία.

Ο Πανέτα περιγράφει γενικώς ως «πολύ ασυνήθιστο» για έναν Ρώσο πρόεδρο να επικοινωνεί με έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν «ξέρει πώς να δουλεύει μία πηγή και από τη στιγμή που έχει μια πηγή πολύ κοντά στην κορυφή των ΗΠΑ, τότε ο ίδιος θα ασχοληθεί με αυτήν την πηγή».

«Αυτή είναι πραγματικά η ουσία: Ότι ο Τραμπ έχει μετατραπεί σε πηγή για τον Πούτιν, σε ένα άτομο που μπορεί να χειραγωγηθεί».

Ο Πανέτα, που διετέλεσε διευθυντής της CIA μεταξύ 2009 και 2011, κρίνει «ανησυχητικό» εάν το ζεύγος εξακολουθήσει να έχει ιδιωτική επικοινωνία.

«Το γεγονός και μόνο ότι ένας πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνομιλεί τακτικά με τον κύριο αντίπαλό μας εγείρει πραγματικά ερωτήματα σχετικά με το πού πραγματικά πιστεύει περισσότερο: Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής;

Ή στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ;», διερωτήθηκε.

Με πληροφορίες από Newsweek