Skip to main content

Βρετανία: Αποτροπιασμός από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων της UNIFIL στον νότιο Λίβανο

REUTERS/Thaier Al-Sudani

«Είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων και των αμάχων»

Για αποτροπιασμό έκανε λόγο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ έπληξε σκόπιμα ένα παρατηρητήριο που ανήκει στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Unifil, ένα ισραηλινό άρμα άνοιξε πυρ εναντίον εγκαταστάσεών της στο νότιο Λίβανο, χθες, χτυπώντας έναν πύργο παρατήρησης και τραυματίζοντας δύο ειρηνευτές.

«Μας προκάλεσε αποτροπιασμό»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την καθημερινή ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ, ο εκπρόσωπος αναφέρει: «Μας προκάλεσε αποτροπιασμό το άκουσμα αυτών των αναφορών και είναι ζωτικής σημασίας η προστασία των ειρηνευτικών δυνάμεων και των αμάχων. Όπως γνωρίζετε, συνεχίζουμε να ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της ταλαιπωρίας και της αιματοχυσίας. Είναι μια υπενθύμιση της σημασίας να ανανεώσουμε όλοι μας τις διπλωματικές μας προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Κιρ Στάρμερ συμφωνεί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας περί παραβίασης του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Όλα τα μέρη πρέπει πάντα να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τους αμάχους και να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο».