Skip to main content

Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ: 40 νέες καταγγελίες εις βάρος του

EPA/ANDY RAIN

Οι νέες καταγγελίες καλύπτουν αδικήματα -ανάμεσά τους σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς- κατά το διάστημα 1979-2013.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε 40 νέες καταγγελίες που σχετίζονται με τον πρώην ιδιοκτήτη του Harrods Μοχάμεντ αλ Φαγέντ.

Τον Σεπτέμβριο η βρετανική αστυνομία έκανε έκκληση προς όποιον τυχόν έχει να καταγγείλει κάτι εναντίον του αλ Φαγέντ να επικοινωνήσει και δεσμεύτηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις μετά τις καταγγελίες.

«Από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ και μετά την πρόσφατη έκκλησή μας αστυνομικοί έχουν δεχτεί πολυάριθμες πληροφορίες, κυρίως που συνδέονται με τις ενέργειες του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, αλλά κάποιες και με ενέργειες άλλων», δήλωσε ο Στίβεν Κλέιμαν, ο επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν 40 θύματα και καλύπτουν αδικήματα -ανάμεσά τους σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς- κατά το διάστημα 1979-2013, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο αλ Φαγέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών το 2023. Αγόρασε το πολυτελές πολυκατάστημα το 1985 και το πούλησε το 2010.

Παρότι δεν υπάρχει προοπτική καταδίκης του αλ Φαγέντ καθώς δεν βρίσκεται στη ζωή, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να ερευνά το αν άλλα πρόσωπα μπορούν να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα.

Η αστυνομία συνεχίζει να απευθύνεται σε τυχόν θύματα ή σε όποιον γνωρίζει πρόσωπα που διευκόλυναν τις ενέργειες του αλ Φαγέντ.