Skip to main content

ΟΗΕ: 2 τραυματίες από ισραηλινά πυρά εναντίον θέσης Κυανοκράνων στον Λίβανο

REUTERS/Aziz Taher

Ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις του Ισραήλ άνοιξαν πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ, την οποία επικαλείται το Reuters.

Ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Έγκλημα η επίθεση

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι καταδίκασε την επίθεση εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νότιο Λίβανο (UNIFIL) χαρακτηρίζοντάς την έγκλημα.

Ο Μικάτι κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να υιοθετήσουν ψήφισμα για «άμεση κατάπαυση του πυρός». Είπε μάλιστα ότι συζήτησε για τις προσπάθειες επίτευξης εκεχειρίας στον Λίβανο με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

Η μυστική προειδοποίηση του Ιράν σε ΗΠΑ και Άραβες: Μην βοηθάτε το Ισραήλ, αλλιώς είστε ο επόμενος

Στο μεταξύ, η Τεχεράνη απειλεί σε μυστικά διπλωματικά κανάλια να στοχεύσει τα πλούσια σε πετρέλαιο κράτη του Αραβικού Κόλπου και άλλους συμμάχους των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, εάν τα εδάφη ή ο εναέριος χώρος τους χρησιμοποιηθούν για επίθεση στο Ιράν, αποκάλυψαν Άραβες αξιωματούχοι στη Wall Street Journal.

Την ίδια ώρα το Axios.com μεταδίδει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκλεισαν σε έναν βαθμό την απόσταση που τους χώριζε ως προς τη σφοδρότητα των σχεδιαζόμενων ισραηλινών αντιποίνων στο Ιράν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Η μυστική προειδοποίηση του Ιράν σε ΗΠΑ και Άραβες: Μην βοηθάτε το Ισραήλ, αλλιώς είστε ο επόμενος