Skip to main content

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η Κάμαλα ανατρέπει την κυριαρχία Τραμπ σε ημιαστικές περιοχές – μεσαία εισοδήματα

REUTERS/Elizabeth Frantz

Οι κάτοικοι των ημιαστικών περιοχών αποτελούν βασικό «έπαθλο» για το αποτελέσμα των αμερικανικών εκλογών.

Η Κάμαλα Χάρις έχει ανατρέψει το πλεονέκτημα που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ στα μεσαία στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας και συγκεκριμένα σε κατοίκους των ημιαστικών περιοχών και σε νοικοκυριά με μεσαίο εισόδημα, όπως προκύπτει από ανάλυση νέας δημοσκόπησης του Reuters/ Ipsos.

Οι κάτοικοι των ημιαστικών περιοχών, που αποτελούν περίπου το ήμισυ του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ και χαρακτηρίζονται από φυλετική διαφορετικότητα ανάλογη των μέσων όρων του έθνους, αποτελούν βασικό «έπαθλο» στην κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές.

Προ της αποχώρησης Μπάιντεν, ο Τραμπ προηγείτο με 43% έως 40% στους ψηφοφόρους των ημιαστικών περιοχών στις δημοσκοπήσεις του Reuters/Ipsos που διεξήχθησαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Η Χάρις άρχισε να κλείνει το χάσμα όταν ξεκίνησε την καμπάνια της τον περασμένο Ιούλιο και άρχισε να προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 47% έως 41% στους ψηφοφόρους των ημιαστικών περιοχών σε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο Τραμπ από εκεί που προηγείτο του Μπάιντεν με 44% σε 37% στα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα από 50.000 έως 100.000 δολάρια , υπολείπεται της Χάρις με 43% έναντι 45%. επίσης μια διαφορά εννέα μονάδων. από τον Τραμπ. Τα στοιχεία είχαν περιθώρια λάθους περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Στις εκλογές του 2020 ο Τραμπ είχε νικήσει στη συγκεκριμένη ομάδα με ποσοστό 52%-47% σύμφωνα με ανάλυση του ερευνητικού κέντρου Pew για τα exit poll.