Skip to main content

Τυφώνας Μίλτον: Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πέρασμά του από τη Φλόριντα

Mike’s Weather Page/via REUTERS

Έχουν καταγραφεί θάνατοι στην κομητεία Αγία Λουκία, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των απωλειών

Εξασθενημένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες, αλλά ακόμα εξαιρετικά ισχυρός, ο τυφώνας Μίλτον έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης ως κυκλώνας κατηγορίας 3, αφήνοντας περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, ενώ συνοδεύεται από «καταστροφικούς» ανέμους που πιθανόν να προκαλέσουν σημαντικές υλικές ζημιές, μεταδίδει ο Guardian.

Η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα κοντά στο Fort Meade, περίπου 72 χλμ. ανατολικά της Τάμπα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα την αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την οποία επικαλείται το Associated Press.

Οι μετεωρολογικές αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν ότι έχουν λάβει αναφορές για πτώσεις πολλών γερανών, χωρίς αναφορές για τραυματισμούς, ενώ κατέρρευσε η στέγη του σταδίου Tampa Bay Rays.

Αδιευκρίνιστος αριθμός θυμάτων

Σύμφωνα με το CNN, έχουν καταγραφεί θάνατοι στην κομητεία Αγία Λουκία, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των απωλειών.

Περίπου 125 σπίτια καταστράφηκαν πριν ακόμη φτάσει ο τυφώνας στην ξηρά, πολλά από αυτά τροχόσπιτα σε κοινότητες συνταξιούχων, σύμφωνα με την υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της Φλόριντα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με αξιωματούχους στη Φλόριντα, ζητώντας άμεση ενημέρωση για το αν απαιτείται πρόσθετη βοήθεια για τις προσπάθειες διάσωσης.

Ο Μίλτον είναι ο πέμπτος τυφώνας που πλήττει τις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με το CNN, και ο δεύτερος στη Φλόριντα μέσα σε δύο εβδομάδες.