Skip to main content

LIVE: O τυφώνας Μίλτον σαρώνει τη Φλόριντα – Νεκροί στο Σεντ Λούσι, τεράστιες καταστροφές (βίντεο)

REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Ο φονικός τυφώνας Μίλτον συγκρούστηκε με τη Φλόριντα. Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις

Αντιμέτωπη με έναν από τους πιο ισχυρούς τυφώνες εδώ και 100 χρόνια είναι η Φλόριντα. Ο Μίλτον έφτασε στο Σιέστα Κι της Φλόριντα ως καταιγίδα κατηγορίας 3 και έχει εδώ και λίγη ώρα υποβαθμιστεί σε κατηγορία 1. Έχει προλάβει ωστόσο να αφήσει πίσω του τεράστιες καταστροφές και νεκρούς.

Εξακολουθεί και σε αυτή την κατηγορία να είναι εξαιρετικά ισχυρός, με μεγάλες πλημμύρες και ανέμους, που τρέχουν με 165 χιλιόμετρα την ώρα.

Πάνω από 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα έχουν ήδη μείνει χωρίς ρεύμα. Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν προκληθεί στην κομητεία Σεντ Λούσι, όπου υπάρχουν και αναφορές για νεκρούς. Το γραφείο του σερίφη στην κομητεία, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, επιβεβαίωσε στο BBC ότι υπήρξαν περισσότεροι από ένας θάνατοι στην κοινότητα.

«Είχαμε πολλαπλούς ανεμοστρόβιλους που έπεσαν σε αυτήν την κοινότητα και χάσαμε ζωές», δήλωσε ο σερίφης  χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Μιλώντας στο WPBF-TV, ο σερίφης συμπλήρωσε: «Είναι τόσο καταστροφικό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν».

Είναι πλέον πολύ αργά για όσους δεν είχαν εκκενώσει να το κάνουν. Η οδηγία των αρχών είναι να μείνουν σπίτι τους. Οι εικόνες συγκλονίζουν. Συνεχής ενημέρωση.