Skip to main content

Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Νετανιάχου για τον Λίβανο

REUTERS/Eduardo Munoz

Τι δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Αυστηρή προειδοποίηση, απηύθυναν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ, να μην προβεί σε οποιαδήποτε επίθεση στον Λίβανο η οποία θα «μπορούσε να μοιάζει» με αυτό που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας, απαντώντας σε δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Λέω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική δράση στον Λίβανο που το αποτέλεσμα της οποίας να μπορούσε να μοιάζει με τη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ στους δημοσιογράφους.

Έντονη αντίδραση και από την Γαλλία

Η απειλή του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι ο Λίβανος θα γνωρίσει «καταστροφές όπως αυτές που βλέπουμε στη Γάζα , εάν δεν απαλλαγεί από την Χεζμπολάχ», προκάλεσε την αντίδραση και της Γαλλίας.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι «αν αυτή η πρόκληση υλοποιηθεί, θα μπορούσε να σύρει τον Λίβανο, μια χώρα φιλική προς τη Γαλλία, που είναι ήδη τόσο εύθραυστη, στο χάος».

Ταυτόχρονα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ασφάλειας για το Ισραήλ, από αυτά που επικρατούσαν πριν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο».