Skip to main content

Ευθεία απειλή Ισραήλ στο Ιράν: Οταν χτυπήσουμε, δεν θα καταλάβετε τι συνέβη

(REUTERS/Kevin Lamarque)

«Θανατηφόρα, ακριβής και απολύτως αναπάντεχη» θα είναι η αντεπίθεση του Ισραήλ, ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Για «θανατηφόρο, ακριβές και αναπάντεχο» χτύπημα στο Ιράν έκανε λόγο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ περιγράφοντας τα σχεδιαζόμενα αντίποινα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Αφού περιέγραψε την πυραυλική επίθεση του Ιράν την 1η Οκτωβρίου ως αποτυχημένη, ο Γκάλαντ δήλωσε: «Οποιοσδήποτε μας επιτίθεται, θα πληγεί και θα πληρώσει ένα τίμημα. Η επίθεσή μας θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ’ όλα αναπάντεχη, δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη, θα δουν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Ο Γκάλαντ είπε επίσης ότι ολόκληρο το ισραηλινό σύστημα ασφαλείας, από τον τελευταίο στρατιώτη στο έδαφος μέχρι τον πρωθυπουργό, συγχρονίζεται γύρω από το χτύπημα στο Ιράν: «Ολόκληρη η αλυσίδα διοίκησης βρίσκεται σε σειρά και επικεντρώνεται γύρω από αυτό το θέμα».

Επικοινωνία  Μπάιντεν – Νετανιάχου

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μααζί με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, το περιεχόμενο της οποίας θα δώσει στη δημοσιότητα αργότερα η Ουάσινγκτον, αναμενόταν με ανυπομονησία, καθώς Μπάιντεν και Νετανιάχου δεν είχαν συνομιλήσει για επτά εβδομάδες.

Η επικοινωνία έγινε, ενώ το Ισραήλ προετοιμάζει μια απάντηση στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ιράν.

Κατέστρεψαν πάνω από 500 στόχοι υποδομής

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα στρατεύματα με την 36η μεραρχία του, η οποία αναπτύχθηκε στο νότιο Λίβανο πριν από μια εβδομάδα, έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει περισσότερους από 500 στόχους υποδομής της Χεζμπολάχ, ενώ έχουν καταστρέψει και υπόγειες σήραγγες.

Ακόμη, τα στρατεύματα κατέστρεψαν μονάδες αποθήκευσης όπλων και όπλων και «εξάλειψαν πολλούς τρομοκράτες», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ δημοσιεύει πλάνα από τα στρατεύματα της μεραρχίας που επιχειρούν στο νότιο Λίβανο.