Skip to main content

Γκάλαντ: «Ο Νετανιάχου ενέκρινε το ταξίδι μου στις ΗΠΑ και μετά το απέρριψε» – Διαψεύδουν οι συνεργάτες του Ισραηλινού πρωθυπουργού

REUTERS/Pool

Τι αναφέρει το γραφείο του Γιόαβ Γκάλαντ για την αναβολή του ταξιδιού στις ΗΠΑ

«Αναταράξεις» καταγράφονται στην κυβέρνηση του Ισραήλ εν μέσω συγκρούσεων σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή.

Το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, προχώρησε σε δήλωση, τονίζοντας ότι το ταξίδι του υπουργού είχε αρχικά εγκριθεί από τον Μπένιαμιν Νετανιάχου και εν συνεχεία το ανέβαλλε, κάτι που οι συνεργάτες του πρωθυπουργού του Ισραήλ το διαψεύδουν.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, κάλεσε τον υπουργό Άμυνας για μια επαγγελματική επίσκεψη στις ΗΠΑ», αναφέρει το γραφείο του Γκάλαντ, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει στην επίθεση με ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο της περασμένης εβδομάδας. «Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την πρόσκληση και οι δυο τους συμφώνησαν ότι ο υπουργός θα προετοιμαστεί να πετάξει το βράδυ της Τρίτης μετά τη διεξαγωγή των συναντήσεων ασφαλείας».

Ακόμη, το γραφείο του Γκάλαντ σημειώνει ότι μετά από αίτημα του Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας «ανέβαλε το ταξίδι του χθες το βράδυ μέχρι μετά τη διπλωματική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ».

«Ο υπουργός Άμυνας είναι εκπρόσωπος του Ισραήλ και του πρωθυπουργού», τονίζει το γραφείο του Γκάλαντ, «και κάθε επίσημο ταξίδι πραγματοποιείται μόνο μετά από επίσημη έγκριση».

Αξιωματούχοι κοντά στον Νετανιάχου λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν ακύρωσε κανένα ταξίδι, αφού δεν το ενέκρινε ποτέ, όπως μεταδίδει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan. «Ο υπουργός Γκάλαντ επέλεξε να πετάξει με τη θέλησή του», υποστηρίζουν.