Skip to main content

Nέα επίθεση Ερντογάν στο Ισραήλ: «Το δολοφονικό δίκτυο του Νετανιάχου κάνει άπιαστα όνειρα»

REUTERS/Murad Sezer

Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος

Σε νέες δηλώσεις κατά του Ισραήλ προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο κάνουν ‘άπιαστα’ όνειρα και μπαίνουν σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στο πλαίσιο κομματικής συνεδρίασης, αφήνοντας εκ νέου υποννούμενα ότι επόμενος στόχος του Ισραήλ θα είναι η Τουρκία.

«Ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο κάνουν «άπιαστα» όνειρα και μπαίνουν σε μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια. Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν. Μπορούμε, επίσης, να δούμε και πολύ καθαρά τον απώτερο στόχο τους. Χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας μας ενημέρωσαν λεπτομερώς τους βουλευτές μας για το θέμα αυτό στην κλειστή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου μας. Και οι δύο υπουργοί μας αποκάλυψαν τη γεωγραφία με κάθε σαφήνεια για όσους έχουν ανοιχτά τα μυαλά τους.

Και πρόσθεσε τα εξής: «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ ως προς την ασφάλεια της Τουρκίας. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ‘χειρουργική’ επέμβαση στην περιοχή μας και στα εδάφη μας με οποιοδήποτε κόστος. Η Τουρκία έχει τη δύναμη να αφήσει να πέσουν στο κενό οι επεκτατικές φιλοδοξίες, τα κακά βλέμματα που στέφονται στα εδάφη της πατρίδας και τις κατακτητικές προθέσεις που διογκώνονται. Το λέω ανοιχτά και ξεκάθαρα. Η αυταπάτη της γης της επαγγελίας θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση και ήττα».