Skip to main content

Κυκλώνας Μίλτον: Η στιγμή που ερευνητικό αεροσκάφος πετά μέσα από τον τυφώνα (Βίντεο)

CIRA/NOAA/Handout via REUTERS

Στελέχη της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) πραγματοποίησαν μια δύσκολη πτήση μέσα από τον κυκλώνα, για τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων

Ερημώνουν περιοχές της Φλόριντα, ενώ ο κυκλώνας Μίλτον προσεγγίζει σταδιακά την ξηρά.

Ο Μίλτον είναι επί του παρόντος κυκλώνας κατηγορίας πέντε, με σφοδρούς ανέμους με ταχύτητα έως και 270 km/h.

Αναμένεται να χτυπήσει με πλήρη ισχύ το βράδυ της Τετάρτης, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του τυφώνα Ελίν, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 225 νεκρούς.

Στελέχη της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) πραγματοποίησαν μια δύσκολη πτήση μέσα από τον κυκλώνα, για τη συλλογή επιστημονικών δεδομένων.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το πλήρωμα κρατιέται εν μέσω ισχυρών αναταράξεων.

Ενώ ο κυκλώνας πλησιάζει τον Κόλπο της Τάμπα, εκφράζονται φόβοι ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει ακόμη και τα 4,5 μέτρα, με τα βίντεο προσομοίωσης να τρομάζουν για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί.

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τους πολίτες στη Φλόριντα την Τρίτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κάνοντας λόγο για «ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ο κυκλώνας μπορεί να είναι ένας από τους χειρότερους στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα. Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στη Γερμανία και την Αγκόλα.

Ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις δήλωσε την Τρίτη ότι η Φλόριντα έχει προετοιμάσει δεκάδες καταφύγια έξω από τις ζώνες εκκένωσης.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια καυσίμων στη νότια Φλόριντα. Ορισμένα πρατήρια άρχισαν να ξεμένουν από καύσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας Μίλτον: Μετεωρολόγος ξεσπά σε κλάματα για αυτό που έρχεται (βίντεο)

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου» καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλησιάζει τη Φλόριντα (timelapse)

ΗΠΑ: Γιατί ο κυκλώνας Μίλτον είναι τόσο ισχυρός