Skip to main content

Κυκλώνας Μίλτον: Ερημώνει η Φλόριντα – Φόβοι ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει τα 4,5 μέτρα (Βίντεο με προσομοίωση)

REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Μαζική έξοδος προ του κυκλώνα Μίλτον

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, με τους κατοίκους πολλών περιοχών να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς ο κυκλώνας Μίλτον προσεγγίζει σταδιακά την ξηρά.

Ο Μίλτον είναι επί του παρόντος κυκλώνας κατηγορίας πέντε, με σφοδρούς ανέμους με ταχύτητα έως και 270 km/h.

Αναμένεται να χτυπήσει με πλήρη ισχύ το βράδυ της Τετάρτης, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του τυφώνα Ελίν, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 225 νεκρούς.

Εκφράζονται φόβοι ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει ακόμη και τα 4,5 μέτρα, με τα βίντεο προσομοίωσης να τρομάζουν για την κατάσταση που αναμένεται να διαμορφωθεί.

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τους πολίτες στη Φλόριντα την Τρίτη να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους κάνοντας λόγο για «ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ο κυκλώνας μπορεί να είναι ένας από τους χειρότερους στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα. Ο Λευκός Οίκος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στη Γερμανία και την Αγκόλα.

Ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις δήλωσε την Τρίτη ότι η Φλόριντα έχει προετοιμάσει δεκάδες καταφύγια έξω από τις ζώνες εκκένωσης.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στα πρατήρια καυσίμων στη νότια Φλόριντα. Ορισμένα πρατήρια άρχισαν να ξεμένουν από καύσιμα.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας Μίλτον: Μετεωρολόγος ξεσπά σε κλάματα για αυτό που έρχεται (βίντεο)

«Ζήτημα ζωής ή θανάτου» καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλησιάζει τη Φλόριντα (timelapse)

ΗΠΑ: Γιατί ο κυκλώνας Μίλτον είναι τόσο ισχυρός