Skip to main content

Λίβανος: Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Για ισραηλινή επίθεση στις νότιες γειτονιές της Βηρυτού κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου το βράδυ της Τρίτης.

Οι αναφορές αυτές έρχονται λίγες ώρες αφότου οι IDF κάλεσαν τους Λιβανέζους πολίτες που βρίσκονται κοντά σε δύο κτίρια στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, γνωστό ως Dahiyeh, να εκκενώσουν αμέσως το χώρο ενόψει των αεροπορικών επιδρομών.

Υπ. Υγείας Λιβάνου: Τουλάχιστον 36 άνθρωποι νεκροί την τελευταία μέρα

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, από τις χερσαίες επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 2.119 άνθρωποι και περισσότεροι από 10.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ 1,2 εκατ. κάτοικοι – δηλαδή το 1/6 του πληθυσμού – έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αίγυπτος και Ιορδανία υποστηρίζουν τον Λίβανο

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία καταδίκασαν σήμερα «την ισραηλινή επιθετικότητα» στον Λίβανο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας να καλεί να τεθεί τέλος σε αυτήν έπειτα από «έναν χρόνο καταστροφής στη Γάζα» και «κλιμάκωσης στην (κατεχόμενη) Δυτική Όχθη».

«Καταδικάζουμε την ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου, καταδικάζουμε τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ της πρωτεύουσας του Λιβάνου, καταδικάζουμε τη δολοφονία από το Ισραήλ Λιβανέζων πολιτών», δήλωσε ο Αϊμάν Σαφάντι, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κάιρο.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Αιγύπτιος ομόλογός του, ο Μπαντρ Αμπντελάτι, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την «αλληλεγγύη των χωρών τους προς το κράτος και τον λαό του Λιβάνου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Times of Israel