Skip to main content

Κυκλώνας Μίλτον: Τα βενζινάδικα στη Φλόριντα ξεμένουν από καύσιμα, την ώρα που οι πολίτες φεύγουν μαζικά

REUTERS/Octavio Jones/File Photo

Πολλά πρατήρια απλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση βενζίνης

Σχεδόν το 16% των βενζινάδικων στη Φλόριντα είχε ξεμείνει από καύσιμα μέχρι αργά το πρωί της Τρίτης, καθώς οι άνθρωποι φεύγουν βόρεια για να ξεφύγουν από την πορεία του τυφώνα Μίλτον, σύμφωνα με στοιχεία του GasBuddy.

Πολλά πρατήρια απλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση βενζίνης καθώς εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα εκκενώνουν μαζικά την περιοχή, δήλωσε ο Patrick De Haan, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στο GasBuddy. Περίπου 1.200 από τα 7.900 βενζινάδικα της πολιτείας είναι σήμερα χωρίς καύσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι υποδομές των διυλιστηρίων δεν θα επηρεαστούν

«Ο κύριος όγκος αυτού είναι απλά άνθρωποι που απομακρύνονται από τον κίνδυνο», δήλωσε ο De Haan στο CNBC. Οι τιμές δεν θα πρέπει να αυξηθούν ως συνέπεια της καταιγίδας, επειδή οι υποδομές και τα διυλιστήρια δεν αναμένεται να επηρεαστούν, είπε.

Ο Μίλτον προβλέπεται να προσγειωθεί στη δυτική-κεντρική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης και στη συνέχεια να κινηθεί ανατολικά-βορειοανατολικά στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι η πολιτεία αποθηκεύει καύσιμα ενόψει της καταιγίδας. Τα βενζινάδικα ξεμένουν από καύσιμα και οι ουρές είναι μεγάλες, αλλά δεν υπάρχει έλλειψη στην πολιτεία, δήλωσε ο DeSantis.

Τα καύσιμα συνεχίζουν να φτάνουν στη Φλόριντα μέσω λιμανιών και τα φορτηγά έχουν αποστείλει προμήθειες σε πρατήρια στην αναμενόμενη περιοχή επιπτώσεων, δήλωσε ο κυβερνήτης. Το λιμάνι της Τάμπα και άλλα λιμάνια της ακτής του Κόλπου δεν δέχονται πλοία, αλλά οι εγκαταστάσεις έχουν καύσιμα στα χέρια τους και οι εργασίες στις αποβάθρες θα συνεχιστούν, είπε.

Δεν υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου στη Φλόριντα και μόνο 2.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα παράγονται στην πολιτεία, δήλωσε ο Andy Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τερματικοί σταθμοί κατά μήκος της προκυμαίας στην Τάμπα που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από το Milton, δήλωσε ο Lipow.

Πηγή: CNBC