Skip to main content

Ισραήλ: Ο Γκαντζ κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι «βλάπτει την εθνική ασφάλεια παρεμποδίζοντας το ταξίδι του Γκάλαντ στις ΗΠΑ»

REUTERS/Ammar Awad/File Photo

Αιχμηρή δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας του Ισραήλ

Επικριτικός κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ.

Αφορμή αποτέλεσαν οι αναφορές ότι ο Μπένιαμιν Νετανιάχου επιβάλλει όρους της τελευταίας στιγμής στο ταξίδι του Υπουργού Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, στις ΗΠΑ ενόψει των αναμενόμενων αντιποίνων του Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση εν μέσω πολέμου πριν από μήνες, επειδή, όπως είπε, ο Νετανιάχου εμπλέκεται πολιτικά και σε άλλα ζητήματα στη διαχείριση του πολέμου, γράφει στο Twitter ότι «η ακύρωση του ταξιδιού του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ βλάπτει την εθνική ασφάλεια σε μια κρίσιμη στιγμή. Την ασφάλειά μας, για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».

«Ένας πρωθυπουργός που είχε την ασφάλεια του Ισραήλ ως κορυφαία προτεραιότητά του θα έστελνε τον υπουργό Άμυνας» και «θα συντόνιζε τα μηνύματα μαζί του», υποστηρίζει ο Γκάντζ.

Υπήρξαν επανειλημμένες συγκρούσεις μεταξύ του Γκάλαντ και του Νετανιάχου, ο οποίος εδώ και μήνες φλέρταρε με την επιλογή της απομάκρυνσης του υπουργού Άμυνας του.