Skip to main content

IDF: Σκότωσε 200 μέλη της Χεζμπολάχ – Κατέστρεψε σήραγγες και όπλα σε μια εβδομάδα επίγειας επιχείρησης

REUTERS/Ayal Margolin

Οι επίσημες χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου

Την εξόντωση 200 στελεχών της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, μετά από μια εβδομάδα επιχειρήσεων στο νότιο Λίβανο.

Ειδικότερα, η 98η Μεραρχία του ισραηλινού στρατού αναφέρει ότι τα στρατεύματά της έχουν σκοτώσει πάνω από 200 στελέχη της Χεζμπολάχ, στο νότιο Λίβανο, σε πολλά χωριά δίπλα στα ισραηλινά σύνορα.

Ο επίλεκτος σχηματισμός μονάδων αλεξιπτωτιστών και καταδρομέων, σε συνδυασμό με την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την επίλεκτη μονάδα μάχης μηχανικής Yahalom, ήταν οι πρώτες ισραηλινές δυνάμεις που εισήλθαν στον Λίβανο όταν ξεκίνησαν οι επίσημες χερσαίες επιχειρήσεις στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι η μεραρχία κατεδάφισε πολλές σήραγγες και εντόπισε εκατοντάδες όπλα σε χωριά κοντά στα σύνορα, τα οποία προοριζόταν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τη Χεζμπολάχ για να επιτεθεί στο βόρειο Ισραήλ.

Περισσότεροι από 100 τόνοι εκρηκτικών έχουν χρησιμοποιηθεί από το τμήμα για την κατεδάφιση τοποθεσιών της Χεζμπολάχ πάνω και κάτω από το έδαφος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Πηγή: Times of Israel