Skip to main content

Ο Τραμπ έστειλε στα κρυφά τεστ covid στον Πούτιν το 2020

REUTERS/Brendan McDermid

Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε μάλιστα από τον Τραμπ να μην αποκαλύψει το «δώρο» σε κανέναν

O Ντόναλντ Τραμπ απέστειλε εν κρυπτώ τεστ Covid στον Βλαντιμίρ Πούτιν για προσωπική του χρήση, σε εποχή (2020) που ΗΠΑ και άλλες χώρες του πλανήτη αντιμετώπιζαν ελλείψεις.

Αυτό υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ο -διάσημος από την υπόθεση Γουότεργκειτ και όχι μόνο- δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ, συνεργάτης πλέον της Washington Post.

«Ο Πούτιν, τρομοκρατημένος από τον ιό, δέχτηκε τις προμήθειες, αλλά προσπάθησε να αποτρέψει τις πολιτικές επιπτώσεις – όχι για τον ίδιο, αλλά για τον Αμερικανό ομόλογό του», αναφέρεται στο βιβλίο.

«Μην το πεις σε κανέναν»

Έτσι, προειδοποίησε τον Τραμπ να μην αποκαλύψει ότι είχε στείλει τα δυσεύρετα εκείνη την εποχή τεστ λέγοντάς του: «Μην το πεις σε κανέναν γιατί με σένα θα εξοργιστούν, όχι με μένα».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, η προσωπική σχέση μεταξύ των δύο ανδρών φαίνεται να παραμένει ισχυρή, αναφέρει ο Γούντγουορντ.

Στις αρχές του 2024, αναφέρεται στο βιβλίο, ο πρώην πρόεδρος ζήτησε από έναν σύμβουλό του να φύγει από το γραφείο του στο Mar-a-Lago ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα ιδιωτικό τηλεφώνημα με τον Ρώσο ηγέτη.

Τουλάχιστον 7 συνομιλίες

Ο «εκδιωχθείς» αξιωματούχος που αναφέρεται στο βιβλίο σημειώνει ότι ο Τραμπ μπορεί να έχει μιλήσει με τον Πούτιν έως και επτά φορές από τότε που ο εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών εγκατέλειψε, ηττημένος, τον Λευκό Οίκο.