Skip to main content

Spiegel: Το Βερολίνο εγκρίνει και πάλι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας έδωσε «πράσινο φως» για την παράδοση γερμανικών όπλων στην Τουρκία

Αλλαγή πλεύσης καταγράφεται στην στάση της Γερμανίας, σύμφωνα με το Spiegel, καθώς το Βερολίνο εγκρίνει και πάλι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση έχει μειώσει δραστικά τις πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία. Ωστόσο, τώρα – και σύμφωνα με το Spiegel – υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής πορείας, καθώς εγκρίθηκαν ήδη προγράμματα αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ για την Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε «πράσινο φως» για την παράδοση γερμανικών όπλων στην Τουρκία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 100 αντιαεροπορικοί πύραυλοι, τορπίλες καθώς και υλικό για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών υποβρυχίων και φρεγατών.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα αυτά λαμβάνουν χώρα λόγω του μεταναστευτικού, ενώ ο καγκελάριος Σολτς βλέπει στην Τουρκία έναν καταλυτικό ρόλο για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, γι’αυτό και ανοίγει την αγορά όπλων.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, ο Γερμανός καγκελάριος αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία στο τέλος του μήνα.