Skip to main content

Υπόθεση Μαντλίν: Αθώος ο βασικός ύποπτος για υπόθεση σεξουαλικών αδικημάτων

Michael Matthey/Pool via REUTERS

Η γερμανική δικαιοσύνη αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της απόφασης

Δικαστήριο της γερμανικής πόλης Μπρούνσβικ απάλλαξε σήμερα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για αδικήματα σεξουαλικής φύσης,τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν.

Η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ωστόσο ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος για την υπόθεση της μικρής Μακάν, η οποία λίγο πριν γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της στις 3 Μαΐου 2007 εξαφανίσθηκεαπό από το δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου παραθέριζε με την οικογένειά της.

Η τύχη του κοριτσιού παραμένει άγνωστη ενώ ουδέποτε εντοπίστηκε πτώμα. Τον Ιούνιο του 2020 η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Μαντλίν Μακάαν θεωρείται πλέον νεκρή και ότι ο Μπρούκνερ, ήταν πιθανόν ο υπεύθυνος για τον θάνατό της. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη και δεν του απηγγέλθησαν ποτέ σχετικές κατηγορίες.

Στη δίκη του Μπρούνσβικ, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μπρούκνερ αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, διαπραχθείσες μεταξύ 2000 και 2017.

Οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να επιβληθεί 15ετής ποινή κάθειρξης στον Γερμανό κατηγορούμενο ενώ ο δικηγόρος του είχε ζητήσει την αθώωσή του με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκε σε δίκη κυρίως επειδή ήταν ύποπτος για την υπόθεση της Μακάν.

Ο Μπρούκνερ εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία