Skip to main content

Μέση Ανατολή: Το Ιράν προειδοποιεί ξανά ότι θα απαντήσει σε κάθε ισραηλινό χτύπημα

REUTERS/Majid Asgaripour

Την περασμένη Τρίτη το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στη δεύτερη άμεση επίθεσή του κατά του Ισραήλ

Το Ιράν επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στο έδαφός του, με την Τεχεράνη να υποστηρίζει ότι δεν επιθυμεί έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Την Τρίτη το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στη δεύτερη άμεση επίθεσή του κατά του Ισραήλ, σε αντίποινα για τη δολοφονία των ηγετών της τρομοκρατίας που ευθυγραμμίζονται με την Τεχεράνη στην περιοχή και ενός στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπας Αράγκτσι, λέει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «δεν φοβάται τον πόλεμο και θα δώσει μια σταθερή και κατάλληλη απάντηση σε οποιαδήποτε νέα ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι κάνει τις παρατηρήσεις σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελάτι.

Από την πλευρά του, ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δηλώσει ότι το Ιράν έκανε ένα «μεγάλο λάθος» με τον πυραυλικό φραγμό του, που ακολούθησε τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι συζητούσαν μια κοινή απάντηση με το Ισραήλ, ο αρχηγός του επιτελείου του Ιράν προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα χτυπήσει την ισραηλινή υποδομή εάν το έδαφός της δεχθεί επίθεση.

Πηγή: Times of Israel