Skip to main content

Μέση Ανατολή: Πάνω από 130 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα

REUTERS/Joseph Campbell

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

Περίπου 135 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα, από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, ηχούν νέες σειρήνες πυραύλων στην Άκρα, τη Ναχαρίγια και τα προάστια της Χάιφα.

7η Οκτωβρίου – Ένας χρόνος από την ισραηλινή «11η Σεπτεμβρίου»

Μία Γάζα σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη, περί τους 100 ομήρους -άγνωστο πόσοι εν ζωή- κλεισμένους ακόμη στα τούνελ της Χαμάς, δεκάδες κατεστραμμένοι οικισμοί στο νότιο και βόρειο Ισραήλ και μια Μέση Ανατολή στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Είναι όσα έχει αφήσει πίσω της η ισραηλινή «11η Σεπτεμβρίου» – το μακελειό της Χαμάς που άρχισε στις 7 Οκτωβρίου 2023, το οποίο πυροδότησε έναν πόλεμο που ακόμη συνεχίζεται βυθίζοντας το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, τον Λίβανο και αύριο ίσως και το Ιράν στον ανείπωτο πόνο.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνο το «μαύρο Σάββατο» που εκατοντάδες ένοπλοι της Χαμάς εισχωρούσαν στα κιμπούτς και τις πόλεις του νοτίου Ισραήλ, σκορπώντας τον θάνατο, με εκατοντάδες ρουκέτες να εκτοξεύονται παράλληλα στο όνομα της… παλαιστινιακής αντίστασης. Μόνο που οι εξαγριωμένοι μαχητές της Χαμάς και των άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων δεν φώναζαν «λευτεριά στην Παλαιστίνη» όταν σκορπούσαν αδιακρίτως τον θάνατο.