Skip to main content

Εκτακτη σύσκεψη για ζητήματα ασφαλείας συγκάλεσε ο Νετανιάχου

REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή συνάντηση του Υπ. Στρατηγικών Υποθέσεων με τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Μη προγραμματισμένη σύσκεψη με συβούλους ασφαλείας συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, o χαρακτήρας της σύσκεψης φαίνεται να ήταν επείγων, καθώς την ίδια στιγμή αναβλήθηκε -και μάλιστα τελευταία στιγμή- προγραμματισμένη συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων, Ρον Ντερμέρ, με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια τελετής για τον ένα χρόνο από την επίθεση της Χαμάς, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει υποχρέωση να φέρει πίσω τους ομήρους.

«Αυτήν την ημέρα, σ’ αυτό τον τόπο και σε πολυάριθμα μέρη της χώρας μας, θυμόμαστε τους νεκρούς μας, τους ομήρους μας -τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε πίσω- και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ εξέφρασε του τη δέσμευσή του να κάνει τα πάντα ώστε η χώρα να «νικήσει» τους εχθρούς του Ισραήλ.

«Είμαστε βαθιά δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να νικήσουμε τους εχθρούς μας και να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN, δεν απέκλεισε μια ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Προειδοποιήσεις Τεχεράνης

Το Ιράν, από την πλευρά του, προειδοποίησε ότι θα χρησιμοποιήσει προηγμένα επιθετικά όπλα αν το Ισραήλ κάνει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του.

Απέστειλε, δε, μήνυμα στις ΗΠΑ να μην βοηθήσουν το Ισραήλ να βλάψει την Τεχεράνη, προειδοποιώντας πως σε μια τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να στοχοποιηθούν