Skip to main content

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική συνομιλία Όστιν – Γκάλαντ

REUTERS/Ints Kalnins
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις «αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλά και την τρέχουσα κατάσταση στον Λίβανο και ευρύτερα τη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά και για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν την κοινή δέσμευσή τους για την άσκηση αποτροπής κατά του Ιράν, αλλά και κατά των υποστηρικτών του στην μεσανατολική περιοχή, ώστε αυτοί να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα σε Γάζα – Λίβανο

Το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και τη Βηρυτό. Στη Γάζα, οι IDF λένε ότι έπληξαν στόχους σε όλη τη λωρίδα, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου που, όπως λένε, χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς.

Στη Βηρυτό, σημειώθηκαν τεράστιες εκρήξεις στα νότια προάστια – το Ισραήλ λέει ότι χτύπησε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ

Εν τω μεταξύ, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Ισραήλ από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο την Κυριακή, ενώ οι IDF λένε ότι τουλάχιστον τέσσερα «βλήματα» εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα τη Δευτέρα το πρωί.