Skip to main content

ΗΠΑ: Τι δίνουν στο Ισραήλ για να μην χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν

Δεν φαίνεται να κάμπτονται προς το παρόν οι Ισραηλινοί

Με «αντισταθμιστικά οφέλη» επιχειρούν οι ΗΠΑ να πείσουν το Ισραήλ, να υποχωρήσει από τους σχεδιασμούς του να επιτεθεί – κατά τα φαινόμενα- σε ζωτικής σημασίας ενεργειακές και οικονομικές υποδομές στο Ιράν, ενδεχομένως και στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

Οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν προτείνει στο Ισραήλ ένα «πακέτο αποζημίωσης» εάν απέχει από την επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ισραηλινού καναλιού  Kan1.

Μετά την Ιρανική επίθεση της περασμένης Τρίτης, διεξάγονται συνεχείς συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών αξιωματούχων και Αμερικανών αξιωματούχων με τους δεύτερους να «προσφέρουν» εκτεταμένη διπλωματική υποστήριξη και πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια εάν δεν επιτεθούν ορισμένοι στόχοι στο έδαφος του Ιράν.

Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το KAN11 έδωσε συγκεκριμένους στόχους που θα πρέπει να μπουν στο απυρόβλητο.
«Αν δεν χτυπήσετε τους στόχους Α, Β, Γ, θα σας παράσχουμε διπλωματική προστασία και ένα πακέτο όπλων» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του Ισραηλινού καναλιού.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται ωστόσο οι Ισραηλινοί. Ισραηλινός αξιωματούχος  απάντησε πως: «Θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχό μας, και είμαστε πάντα έτοιμοι να τις ακούσουμε. Ταυτόχρονα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ και την ασφάλεια του Ισραήλ».

Επί του παρόντος, ο αρχηγός της CENTCOM των ΗΠΑ, Στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, βρίσκεται στο Ισραήλ συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr