Skip to main content

Μπεν Γκβιρ: Να κατεδαφιστούν τα σπίτια όλων των συγγενών των «απίστων» Ισραηλινών τρομοκρατών

Temple Mount Administration/Handout via REUTERS.

«Το μεγάλο μάθημα από την 7η Οκτωβρίου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ανθρωπιά, ούτε συγχώρεση» τόνισε ο υπουργός εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ ζητά από την κυβέρνηση να κατεδαφίσει τα σπίτια των Ισραηλινών πολιτών που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τον θάνατο μιας 19χρονης συνοριακής φρουρού και τον τραυματισμό άλλων 10 ατόμων από πυροβολισμούς στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερσέμπα.

Ο δράστης, που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, είναι ο Αχμάντ-Αλ-Ούκι, Βεδουίνος από ένα κοντινό χωριουδάκι που είχε την ισραηλινή υπηκοότητα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Υπάρχουν πολλοί Βεδουΐνοι πιστοί στο κράτος, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν είναι», δήλωσε ο Μπεν Γκβίρ από τον τόπο της επίθεσης, όπου σκοτώθηκε η αξιωματικός της Συνοριακής Αστυνομίας Σίρα Σούσλικ.

Ισραήλ: Τρομοκρατική επίθεση σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων στη Μπερσέμπα – Μία γυναίκα νεκρή, 10 τραυματίες

«Αυτοί που είναι άπιστοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα», μεταξύ άλλων και με την κατεδάφιση των σπιτιών τους, ανέφερε επίσης.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να περάσει σήμερα τον νόμο που προτείναμε, για την απέλαση των οικογενειών των τρομοκρατών», πρόσθεσε ο Μπεν Γκβίρ.

Συγγένεια με τον δράστη επίθεσης στον ίδιο σταθμό λεωφορείων το 2015

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, ο αλ-Ούκι είχε συγγένεια με τον Μοχανάντ Αλουκάμπι, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση με πυροβολισμούς στον ίδιο σταθμό λεωφορείων της Μπερσέμπα τον Οκτώβριο του 2015.

«Νομίζω ότι το μεγάλο μάθημα από την 7η Οκτωβρίου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ανθρωπιά, ούτε συγχώρεση», σημείωσε ο Μπεν Γκβίρ.

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr